9 Eylül 2013 Pazartesi

En Erken Goller



Özellikle Futbol'da maça 1-0 önde başlamak gerçekten çok önemlidir. Bu kimi zaman takımınızın gücüyle, kimi zaman taraftarınızla oluşturulan baskıyla mecazen olan bir şeydir. Ancak bir de henüz başlama düdüğüyle atılan goller vardır ki golü atan taraf için çok kıymetlidir.



En Hızlı Süper Lig Golü;

53 yıllık Lig tarihimizde en hızlı golü 2008-2009 yılında Denizlispor'lu Darryl Bevon Roberts maçın henüz 12. saniyesinde atmıştır.





En Hızlı Premier Lig Golü;

İngiltere Premier Ligi'nin en hızlı golünü 2000-2001 yılında Bradford-Tottenham maçının henüz 10. saniyesinde Tottenham forması giyen Ladley King atmıştır.



En Hızlı Bundesliga Golü;

Almanya Bundesliga'da en hızlı gol 3 futblocuya ait. Giovane Elber, Ulf Kirsten ve Paul Freier. Aslında Giovane Elber'in attığı gol saliselerle daha önce olsa da, Almanya da bu 3 gol de 11. saniyede atılmış ve en hızlı goller olarak tarihe geçmiş.





En Hızlı La Liga Golü;

İspanya LaLiga'da en hızlı gol 2007-2008 yılında oynanan Valladolid-Espanyol maçında atıldı. Joseba Llorente açın henüz 7. saniyesinde rakip fileleri havalandırdı.




En Hızlı Şampiyonlar Ligi Golü;

Şampiyonlar Ligi'nde en hızlı golü 2007 yılında oynanan Bayern Münih-Real Madrid maçında saniyeler henüz 10.2'yi gösterirken Roy Makaay kaydetmişti.





En Hızlı Dünya Kupası Golü;

Dünya Kupası tarihinde en erken golü 2002 yılında A Milli Futbol takımımızın 3. olduğu maçta saniyeler henüz 10.89 iken Hakan Şükür'den geldi.


0 yorum:

Yorum Gönder