28 Kasım 2013 Perşembe

Spor Tarihinde Bugün (28 Kasım)

besiktas-dinamo kiev-pascal nouma


Spor tarihinde bugün, 2002 yılının 28 Kasım günü, Beşiktaş UEFA kupası 3. Tur maçında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile İnönü Stadı’nda karşı karşıya geldi.


O sezon 100.yılını kutlayan Beşiktaş, UEFA Kupası’na 1. turdan katılmıştı. İlk turda Bosna-Hersek temsilcisi Sarajevo’yu 2-2 ve 5-0 ile,  2.turda İspanyol temsilcisi Deportivo Alaves’i 1-1 ve 1-0’lık skorlarla eleyen Beşiktaş, 3. turda Ukrayna’nın güçlü temsilcisi Dinamo Kiev ile eşleşti.
Sergen Yalçın ve İlhan Mansız’ın forma giyemediği maçta Beşiktaş dirençli başlamasına rağmen 30. dakikada Diogo Rincon’un golüne engel olamadı ve geriye düştü. Ancak 1 dakika sonra Pancu’nun düzgün vuruşunda skor 1-1’e geldi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.
Maçın ikinci yarısında seyirci desteğini de arkasına alan Beşiktaş 71. dakikada sürpriz golcüsü Ronaldo ile maçı 2-1 yaptı. Maça damgasını vuracak ve halen spor tarihinde unutulamayan gol ise Pascal Nouma’dan geldi. 83. dakikada Tümer’in pasıyla topla buluşan Nouma, ceza sahası dışından aşırtma bir vuruşla maçı 3-1’e getirerek maçın skorunu belirlemiştir.

Beşiktaş ikinci maçta 0-0 berabere kalarak 4.tura adını yazdırmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder