6 Mayıs 2014 Salı

Spor Tarihinde Bugün - 6 Mayıs


Spor tarihinde bugün 1994 yılının 6 Mayıs günü, WBC ağırsiklet boks şampiyonu İngiliz boksör Lennox Lewis, Amerikan boksör Phil Jackson'ı yenerek ünvanını korumuştur.


Convention Hall'da oynanan mücadelede Lennon Lewis WBC ağırsiklet boks şampiyonu ünvanını 2. kez korumak için ringe çıkmıştır. Rakibi karşısında üstün bir maç çıkaran Lewis, daha ilk raundda üstünlüğü ele geçirmiş ve rakibini düşürmüştür. Ancak toparlanan Phil Jackson ayağa kalkmış ve maça devam etmiştir. 5. raundda Lewis rakibini sağ kroşeyle tekrar düşürmüştür. Lewis, zar zor kalkabilen Phil Jackson'ı 5. raundun sonunda bitiş zilini duymadan peşi sıra yumruklarla tekrar yere indirirken 1 ceza puanı almıştır. 8. raundda Lewis sağ aparkat, sol kroşe, sağ kroşe kombosuyla rakibini bir kez daha yere indirip Knock-out ile maçı kazanmıştır.

Lennon Lewis maç boyunca toplamda 247 yumruğuna karşılık 64 yumruk almıştır. Ezici bir üstünlük sağlayan Lewis, bu galibiyet ile 2.kez ünvanını korumuştur.







***



Spor tarihinde bugün 2012 yılının 6 Mayıs günü, Galatasaray ile Beşiktaş'ın Süper Lig şampiyonluk grubu maçında karşı karşıya geldiği maç 2-2 sonuçlandı.

Türk Telekom Arena'da oynanan maçın 9. dakikasında Galatasaray Felipe Melo ile 1-0 öne geçti. İlk yarının son anlarında Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta Almeida topu kendi kalesine gönderdi ve skor 2-0 oldu. İkinci yarıda maçın bitimine 4 dakika kala Beşiktaş önce Quaresma'nın ortasında topu ağlara gönderen Holosko'nun golü ile farkı bire indi 2-1. Ardından 1 dakika sonra M.Pektemek'in ortasını kendi kalesine gönderen Ujfalusi skoru belirledi. 2-2

0 yorum:

Yorum Gönder