9 Mayıs 2014 Cuma

Spor Tarihinde Bugün - 9 Mayıs


Spor tarihinde bugün 1978 yılının 9 Mayıs günü, Hollanda'nın güçlü ekibi PSV Eindhoven, o zamanki adıyla UEFA Kupası'nın sahibi olmuştur.


Dönemin yıldızlarından Willy van der Kuijlen, ikiz kardeşler Willy ve Rene van de Kerkhof'u kadrosunda bulunduran PSV Eindhoven ilk turlarda zorlanmadan rakiplerini sürklase etmiştir. Çeyrek finaldeki rakibi Alman ekibi FC Magdeburg karşısında bir hayli zorlanmalarına rağmen 89. dakikada buldukları golle yarı finale çıkmışlardır.

Yarı finalde Johan Cruyff'lu Barcelona ile eşleşen PSV Eindhoven, ilk maçta 3-0'lık net skorla kazanmıştır. Ancak ikinci maç bir hayli zorlanmasına ve 3 gol yemelerine rağmen deplasmanda attıkları tek gol ile adını finale yazdırmıştır.

PSV Eindhoven'ın finaldeki rakibi Fransız orta saha oyuncusu Claude Papi'nin yıldızlaştığı, Fransa'nın sürpriz çıkış yapan takımı Bastia olmuştur.



van de Kerkhof

*Dönemin UEFA Kupası finali günümüzdeki gibi tarafsız bir sahada tek maç değil, diğer eleme turlarındaki gibi çift maç şeklinde oynanıyordu. Bu sistem 1997 finalinde son kez uygulanmıştır.


1978 UEFA Kupası Final ilk maçı, 26 Nisan 1978 günü Fransa'da Stade Armand Cesari stadında oynanmıştır. Maç 0-0 eşitlikle sonuçlanmış ve PSV Eindhoven evine avantajlı şekilde dönmüştür.

1978 UEFA Kupası Final ikinci maçı, spor tarihinde bugün 1978 yılının 9 Mayıs günü, Hollanda'da Philips Stadion stadında oynanmıştır. Rahat bir maç çıkaran PSV Eindhoven, Willy van der Kuijlen, van Kraay ve Willy van de Kerkhof'un golleriyle maçı 3-0 kazanmış ve 1978 UEFA Kupası'nın sahibi olmuştur.

0 yorum:

Yorum Gönder