28 Haziran 2014 Cumartesi

2014 Dünya Kupası Grup Maçlarından Hafızalarda Kalan 7 Olay

Brezilya'da halen devam eden 2014 Dünya Kupası'nda grup maçları tamamlandı. Renkli ve bol gollü geçen grup maçlarında hafızalara yerleşen olaylar da yaşandı. Grup maçları ardından unutulmayacakları derledik.

Dr. Hannibal namı diğer Luiz Suarez


Suarez-HannibalUruguay'lı forvetin bu ilk vukuatı değildi aslında. Hatırlayacağınız gibi Suarez daha önce 2010 yılında Ajax forması giyerken PSV'li Otman Bakkal'ı boynundan, geçtiğimiz yıl Chelsea'li Ivanovic'i kolundan ısırmıştı.

Suarez'in bu kez hedefinde İtalyan savunma oyuncusu Chiellini vardı. D Grubu'nda tamam devam maçında, bitime 11 dk kala henüz gol bulamamış Uruguay'da Suarez yine kendini kaybetti ve Chiellini'yi omuzundan ısırdı. Bu ısırık Suarez'e pahalıya patladı. FIFA, Suarez'e, 9 milli maç ve 4 ay futbolla ilgili tüm aktivitelerden men cezası verdi.

Klose Ronaldo'yu Yalnız Bırakmadı


kloseBrezilya'lı ünlü golcü Ronaldo'nun 15 golle elinde bulundurduğu Dünya Kupası gol rekoru Alman Miroslav Klose  tarafından egale edildi.

Klose Gana ile oynanan G Grubu 2. maçında takımının 2. golünü atarak Dünya Kupası tarihindeki 15. golüne ulaştı.



Gol Çizgisi Teknolojisi


goallineÖzellikle 2010 Dünya Kupası'nda Almanya ve İngiltere arasında oynanan maçta Lampard'ın şutu çizgiyi geçmiş ancak gol olarak sayılmamıştı. Bu durum büyük tartışmalara yol açmıştı.

FIFA bu yıl bu duruma çözüm olarak geliştirdiği Gol Çizgisi Teknolojisi (Gol-Line Technology) grup maçlarında hakemlerin işine yaradı. Fransa ile Honduras arasında oynanan maçta Benzema'nın şutunda çizgi üzerinde giden topa Honduras kalecisi müdahale etmeye çalıştı. Kararsız kalan maçın hakemi Dünya Kupası'nda ilk kez Gol Çizgisi Teknolojisi'nden faydalandı ve vuruş gol olarak sayıldı.

50. Hat-Trick İsviçre'li Shaqiri'den Geldi


shaqiriİsviçre'li oyuncu Xherdan Shaqiri Dünya Kupaları tarihinde 50. hat-tricki yapan isim oldu.

Honduras ile oynanan grubun son maçında rakip fileleri 3 kez havalandıran oyuncu Dünya Kupası istatistik listelerinde de yerini almış oldu.





Son Şampiyon İspanya Şok Etti

sad-spanish
2014 Dünya Kupası başlamadan önce hemen hemen herkesin favori listesinde yer alan takımların başındaydı İspanya. Ancak grup maçlarına Hollanda hezimetiyle 5-1 mağlup olarak başladılar.Dünya Kupası tarihinde ilk kez şampiyon olan bir ülke 5 gol yemişti. Ardından Şili'ye de 2-0 mağlup olan takım şampiyonluk hayallerini bir başka kupaya bırakmış oldu.


Mondragon En Yaşlısı

faryd-aly-mondragon
Dünya Kupası'nda 1994 yılında ABD karşısında 42 yaşında Kamerun forması giyen Roger Milla en yaşlı futbolcu ünvanını yıllardır elinde bulunduruyordu. Ancak Mondragon, Dünya Kupası C Grubu son maçında 85. dakikada Kolombiya kalesine geçerek 43 yaşında Dünya Kupası'nın en yaşlı oyuncusu ünvanının yeni sahibi oldu.



Brezilya ve Almanya 100'ler Klübüne

germany-brazil2014 Dünya Kupası'nda Brezilya ve Almanya 100. maçlarına çıkan ilk takımlar olarak tarihe geçtiler.

Grubun ilk maçında Portekiz'i 4-1 yenen Almanya 100. maçına çıkan ilk takım oldu. Brezilya ise grubun 3. maçında Kamerun'u 4-1 yendikleri maçta 100'ler klübüne girdiler.





0 yorum:

Yorum Gönder